Een cabaret- en informatieavond over Autisme

In verband met het Corona-virus gaat deze avond helaas niet door!

Henk Boogaard, Siemon Luimstra en Hepkje Terpstra

Henk Boogaard schrijft Nederlandstalige liedjes en andere poëtische tekstvormen, zoals gedichten, korte verhalen, monologen en one-liners, over alles wat hem raakt, opvalt, bezighoudt.

In zijn cabaretprogramma “Interne beslommeringen” vertelt hij dat alles wat gezegd en geschreven wordt, één op één bij hem binnen komt. Door alles letterlijk te nemen heeft hij vaak veel moeite om te begrijpen wat de gebruikelijke clichés in onze dagelijkse communicatie betekenen.

De omgang met anderen is telkens weer een hele worsteling. Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag Met muziek, verhaal, rijm. Sprankelend en verhelderend hoe een autist in de wereld kan staan.

Siemon Luimstra en Hepkje Terpstra zijn allebei werkzaam in het speciaal onderwijs. Beroepshalve hebben ze veel te maken met o.a. leerlingen met een stoornis in het autistisch spectrum. Ervaringsdeskundigen dus. Ze vertellen op boeiende en duidelijke wijze over het werken met autistische kinderen en wat ze in de praktijk daarbij tegenkomen.

Maar vooral over: hoe ga je er mee om!

 

Dus een bijzonder boeiende en afwisselende avond over autisme: enerzijds Henk Boogaard met zijn op eigen ervaringen gestoeld programma, anderzijds Siemon Luimstra en Hepkje Terpstra met hun ervaringen in het omgaan met.

Kerk open om 19.00 uur.

In verband met het Corona-virus gaat deze avond helaas niet door!

Henk Boogaard ondervindt hinder van de gebruikelijke clichés in onze  dagelijkse communicatie. Hij probeert daar immer op een creatief speelse wijze mee om te gaan. Zo tracht hij van de nood een deugd te maken. In zijn cabaretprogramma ‘Interne beslommeringen’ gunt hij het publiek een kijkje in zijn belevingswereld. Alles wat men zegt en ook alles wat hij leest, komt namelijk letterlijk bij hem binnen. ‘Hoe gaat het?’, ‘Hoe is het?’, ‘Alles goed?’ en ‘Zo!?…leef jij nog?’, noemt Henk daarom ook Clichématige Contact Constructies (CCC’s). Daarentegen deelt hij ‘Fijne dag!’, ‘Succes!’, ‘Hou je haaks!’ en ‘Rij voorzichtig!’ weer in bij de MGGG’s, of te wel het Mee Geef Gewens Gedoe. Het interne beleefde jongetje, die meent dat Henk op de CCC’s dient! te antwoorden en de MGGG’s moet honoreren (of ze zelfs moet uitvoeren!!) draait meteen maar de duimschroeven aan. Daarnaast verplicht hij zichzelf om absoluut eerlijk te zijn. Kom daar maar eens uit, op zo’n moment, in deze snelle wereld.  Maar gelukkig huist er een vrije Henk in hem, die op zulke moeilijke momenten steeds meer in- grijpt en CCC’s tracht te pareren met ‘waarheids-tegenvragen’! Met MGGG’s weet de vrije Henk ook wel raad. Kortom…….de omgang met anderen is voor Henk telkens weer een hele worsteling en vraagt een behoorlijke dosis alertheid van hem. Op humoristische wijze doet Henk hiervan haarfijn verslag. In zijn voorstelling heeft hij een aantal liedjes opgenomen, zoals: ‘Een luisterend oor’, ‘Ben Druk’, ‘Hij doet niks’ , ‘Fijne dag!’ & ‘Ik ben anders’.  Al sinds 1992 treed hij in het land op met zijn liedjesprogramma. Het laatste jaar voert hij nu ook hier en daar zijn cabaretperformance op. Zo gaf hij al twee keer acte de presence op een bijeenkomst van de Nederlandse Vereniging van Autisme.

In verband met het Corona-virus gaat deze avond helaas niet door!

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
donderdag 26 maart 2020
19:30 - 21:30 uur.

Locatie
Kerkje van Swichum
Ayttadyk 3
Swichum

Reserveren
Als er nog plaatsen vrij zijn vindt je hieronder een reserveringsformulier. Na invullen en versturen ontvang je een bevestiging.


Reserverings-formulier

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.