Meezingconcert “De Bútsoekers”.

Waadhoekekoor “De Bútsoekers”  verzorgt een meezingconcert. Het kan niet anders of dit wordt een reuze gezellige en vooral muzikale middag!

In januari 2003 had iemand een oproep geplaatst in het weekblad “De Bildtse Post”, waarin zangliefhebbers zich konden aanmelden om te komen tot de oprichting van een shantykoor. Deze oproep was kennelijk voor een flink aantal mannen het moment waarop ze zaten te wachten want de aanmeldingen stroomden binnen. Het waren niet alleen zangers, maar ook gitaristen, accordeonisten en trekzakspelers waren daarbij.

Toen er ook nog iemand was gevonden die de mannen de grondbeginselen van het koorzingen wilde bijbrengen was de zaak rond en er werd overgegaan tot het officieel oprichten van het koor “ De Bútsoekers”. In het begin waren het de geijkte liedjes over zee en zeelieden, maar na het aantreden van dirigente Marijke Rodenburg in 2007 werd de koers van het repertoire volledig bijgesteld en is het koor overgegaan naar het zingen van (vooral Engelstalige) ballads en met name grote hits van wereldsterren uit de jaren ‘60, ´70 en ´80.

Zo zingt het koor nummers van Elvis Presley, Udo Jurgens, The Everley Brothers, Ry Cooder, Louis Armstrong, ABBA en vele andere sterren van wereldfaam. Een aantal van deze hits zijn vertaald naar het Fries. Daarnaast worden ook de streektaal (Bildts) en de Friese taal niet vergeten.

Recent heeft het koor z’n naam gewijzigd en heet nu officieel: Waadhoekekoor de Bútsoekers.

 

En dus nu in Swichum!

Vrij entree

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
zondag 13 oktober 2019
15:00 - 17:00 uur.

Locatie
Kerkje van Swichum
Ayttadyk 3
Swichum

Reserveren
Voor dit evenement hoef je niet te reserveren.