WOUTER DE VRIES nu op 11 maart!

 

Wouter De Vries begon zijn politiecarrière in Leeuwarden. Hij werkte in de keuken van het bureau aan de Holstmeerweg . De verhalen die hij daar hoorde van agenten maakten hem nieuwsgierig naar het vak, waarna hij diverse opleidingen ging volgen om agent te worden. Als agent was hij daarna werkzaam in Heerenveen. In 2007 stapte hij over naar de afdeling communicatie en woordvoering.

“De impact is ontzettend groot. Na de eerste interviews merkte ik dat ik op straat herkend werd. En dat ging eigenlijk van kwaad tot erger. Als ik met mijn gezin op vakantie was, ergens in Zuid-Europa, dan werd ik daar op het strand ook herkend. ‘U bent toch van de politie?’, werd er dan gevraagd. Daar moest ik in het begin wel een beetje aan wennen.”

Maar het is niet de aandacht die de meeste indruk op De Vries heeft gemaakt. “Ik heb als agent en later als woordvoerder ontzettend veel meegemaakt. Maar de zaak die het meeste indruk gemaakt heeft is de moord in Hoogkerk. Het echtpaar uit Aduard dat hun boot wilde verkopen en tijdens een proefvaart bruut vermoord werd. Dat was zo aangrijpend. Dat doet iets met je. En ik ben dan wel een kerel van 1.90 meter,  maar als politieman heb ik ook gevoel in de donder.”

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
zondag 11 maart 2018
15:00 - 17:00 uur.

Locatie
Kerkje van Swichum
Ayttadyk 3
Swichum

Reserveren
Als er nog plaatsen vrij zijn vindt je hieronder een reserveringsformulier. Na invullen en versturen ontvang je een bevestiging.


Reserverings-formulier

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.